Galbūt ne kartą esate pagalvoję, kuo skiriasi karštas rūkymas nuo šalto rūkymo? Tikriausiai dažnai matote parašyta karšto ar šalto rūkymo dešra, tačiau kokie yra skirtumai tarp šių dviejų rūkinimo būdų? Yra vienas esminis skirtumas tarp karšto ir šalto rūkymo, kurį išsamiai paaiškinsime. Tai susiję su temperatūra.
Kuo skiriasi karštas rūkymas nuo šalto rūkymo?
Apibrėžimas – karšto rūkymo procesas. Karštas rūkymas atliekamas tokioje temperatūroje, kurioje mėsa iškepa, o mėsą pagardina dūmais. Šaltas rūkymas apima mėsos konservavimą rūkant ilgą laiką nuo 1 iki 30 dienų (nors galite jį naudoti tik dėl skonio). Svarbiausias aspektas yra tai, kad temperatūra turi būti žemesnė nei 30 ° C. Yra daug skanių mėsos rūkymo aspektų ir ji buvo naudojama tūkstantmečius. Manoma, kad urvinis žmogus buvo pirmasis, kuris atrado, kad rūkymas gali pagardinti arba išsaugoti, apdoroti mėsos gaminius, kad jie būtų tinkami valgymui.
Tiek karšto, tiek šalto rūkymo metu mėsa pirmiausia apdorojama sausa druska arba šlapiu sūrymu. Kadangi karštas rūkymas yra gaminimas su dūmais, jo nereikia iki galo prasiskverbti / kietinti druska. Šalto rūkymo atveju tikrai reikia šio svarbaus žingsnio.
Pabandykime išsamiai apibrėžti karštą ir šaltą rūkymą, kad suprastume, koks tai yra procesas.
Nesvarbu, ar tai vadinate šaltu rūkinimu ar karštu rūkinimu, tai yra tas pats procesas. Tačiau kartais su skirtingais rezultatais ar skirtingais tikslais. Kadangi mėsa buvo vytinta, mėsoje esanti druska išlaiko dalį drėgmės, todėl karštai rūkant ji neišdžiūsta arba neturėtų išdžiūti. Tačiau karšto rūkymo pagrindas yra tai, kad kepdami mėsą naudojate kepimo temperatūrą ir pridedate dūmų skonio iš dūmų šaltinio.
Kaimiška karšto rūkymo dešra, tikriausiai yra kiekvieno šaldytuve, nes juk taip skanu sumuštinukai su tokia dešra. Tačiau karšto ar šalto rūkymo dešros pasirinkimas priklauso tik nuo jūsų skonio ir noro. Vieniems skaniau karšto rūkymo, kitiems šalto rūkymo mėsos produktai.